Koiran siitepölyallergia ei ole epätavallinen vaiva, mutta harva omistaja tietää koiransa allergiasta. Oireita ovat muun muassa kutisevat ja vuotavat silmät ja nenä sekä tassujen nuoleminen ja pureminen.

Vaikea ennaltaehkäistä

Koska siitepölyä on kaikkialla, siitepölyallergiaa on vaikea ennaltaehkäistä. Siitepölyallergia ja muut allergiat kehittyvät pikkuhiljaa ja puhkeavat useimmiten koiran ollessa 1–3 vuoden ikäinen.

Ensin kannattaa kokeilla antaa koiralle allergialääkitystä - eritysesti, jos kyseessä on pieni koira ja allergian oireet ovat suhteellisen lieviä. Toinen hoitomenetelmä on koiran peseminen kosteuttavalla tai kutiamista lieventävällä koirashampoolla, joka vähentää siitepölyn leviämistä koiran ihon kautta.

Vaikeammissa tapauksissa eläinlääkäri voi antaa koiralle kortisonia siitepölykauden ajaksi. Ainoa keino ennaltaehkäistä siitepölyallergia kokonaan on olla käyttämättä siitepölyallergisia koiria jalostuksessa.

Tutkimus vie aikaa

Jos epäilet, että koirasi on allerginen, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Koiran allergisuuden selvittämiseksi eläinlääkärin tulee tehdä perusteellinen tutkimus. Kun tutkimuksessa varmistuu, että koiran vaivat eivät johdu loisista, tulehduksesta tai ruoka-aineesta, eläinlääkäri tekee koiralle ihopistokokeen eli prick-testin tai ottaa koiralta verinäytteen. Prick-testin avulla saadaan selville, mille aineille koira on allerginen.