Artikkeleita

Koiran kohtutulehdus on yksi koiran yleisimmistä sairauksista

Koiran kohtutulehdus

Koiran märkäinen kohtutulehdus eli märkäkohtu on yleinen narttukoirien sairaus. Hoitamattomana kohtutulehdus voi johtaa koiran menehtymiseen ja tulehdus voi kehittyä hyvinkin nopeasti.

Rhodesiankoiranpentu

Ksylitolimyrkytys koiralla

Ksylitolipitoisten tuotteiden syöminen on koiralle vaarallista ja pienikin määrä ksylitolia voi aiheuttaa koiralle hengenvaarallisen voimakkaan verensokerin laskun. Säilytä siis aina kaikki ksylitolia sisältävät tuott...

Luo tili ja kirjaudu sisään

Näin luot käyttäjätilin Agria Breeders Clubiin ja kirjaudut sisään.

5 yleisintä myrkytyksen aiheuttavaa ainetta

Agrian tilastojen mukaan yleisimpiä myrkytyksen oireita aiheuttavia aineita ovat rotanmyrkky, ihmisille tai kissoille tarkoitetut lääkkeet, glykoli, myrkylliset sienet ja liian suuri tai liian nopeasti nautittu annos ...

Koiran eläinlääkärikäyntien määrä lisääntynyt

Ruotsin Agrian tilastojen mukaan koira viedään eläinlääkäriin sairauden tai vamman takia yhä useammin. Käyntien määrän kasvu ei kuitenkaan tarkoita, että koirat olisivat tavallista sairaampia.

Sairastumisen ja aikaisen kuoleman riski

Sairastumisen ja aikaisen kuoleman riski on yksilöllistä, mutta myös rotukohtaista. Listaamme muutamia rotuja ja niiden riskin sairastua tai menehtyä ennen 10 vuoden ikää.

Koiran siitepölyallergia

Kevät on rankka vuodenaika siitepölyallergisille - sekä koirat että omistajat voivat olla allergisia siitepölylle. 

Nartun valeraskaus

Jos narttukoirasi vaikuttaa apealta tai käyttäytyy muuten oudosti juoksujen jälkeen, voi kyseessä olla valeraskaus. Tilastojen mukaan jopa 40% nartuista tulee valeraskaaksi. Valeraskauteen liittyy sekä fyysisiä että p...

Koiran sydän ja sydänsairaudet

Hengästyykö koirasi hyvin nopeasti, juoko koirasi tavallista enemmän vettä vai alkaako koirasi yskiä silloin tällöin? Siinä tapauksessa koiralla voi olla sydänsairaus tai sydänvika.

Koiran kasvaimet

Nisäkasvaimet ovat yksi yleisimmistä vakuutuksen kattamista koirien vaivoista. Ihokasvaimet kuten erilaiset patit ja kyhmyt ovat myös yleisiä. Uroskoiralle voi myös tulla kiveskasvain.